Koira Joka Häntäänsä Puree

Liveroolipeli

Rakkaat kanssajumaluudet.

On jälleen koittanut se aika vuodesta, kun kruunun on siirryttävä seuraavalle. Tänä vuonna juhlimme Rottaa, jolle kruunun rituaalissa ojennan ja tietysti allekirjoittanutta, joka ei malta odottaa, että pääsee kertomaan teille kaiken kuluneesta vuodesta! Ja tietysti kuulemaan teidän kuulumisenne.

Tapamme mukaan olen järjestänyt seremonian kunniaksi juhlat, jossa on ruokaa, juomaa ja viihdykettä. Mikäli haluat itse esiintyä, ole hyvä ja ota allekirjoittaneeseen yhteyttä. Eräs viihdykkeistä on meikäläisen uusi suosikki, sauna, joten jos haluatte tutustua tähän upeaan laitokseen, ottakaa mukaan pyyhkeet. Yöhön kannattaa varautua lämpimin vaattein (varsinkin käärme, ettet vahingossa vajoa horrokseen), sillä tämän vuoden juhlat tapahtuvat luonnon helmassa.

 

Parhain terveisin,

Sika

 

Liitteenä pari valokuvaa viime vuoden bileistä.

Kiinalaisen mytologian kaksitoista eläinjumalaa elävät meidän ihmisten keskuudessa. Vuoden ympäri he vetelevät ihmiskunnan naruja häärien ja määräten tärkeillä ja merkityksillisillä paikoilla. He tuhlaavat jumaluuttaan maalliseen: valtaan, rahaan, maineeseen ja alaisiin. Mutta kerran joka vuosi, kun vanha kuolee ja uusi alkaa, uudenkuun aikaan, heidän todelliset luontonsa puskevat esiin. Tuona yönä jumalat juhlivat: kruunun on jälleen aika siirtyä seuraavalle. Juhlat jatkuvat siitä, mihin ne viime vuonna jäivät: eihän vuosi ole jumalan elämässä mitään!

 

Koira joka häntäänsä puree on larp, joka yhdistelee kiinalaista mytologiaa ja nykyaikaa, se leikittelee eläimellisyyden ja inhimillisyyden konsepteilla, on samaan aikaan juhlava ja koominen. Pelin hahmot ovat Tärkeitä Henkilöitä, joilla on voimakkaat ja usein keskenään ristiriitaiset persoonallisuudet. Luvassa on riitoja, draamaa, suhteita, juonia ja vuoden parhaat tykybileet. Niin ja vuosisatainen seremonia.

 

Peli sopii aloittelijoille ja kokeneille pelaajille. Teemojensa vuoksi sen ikäraja on 18 vuotta.

 

Mitä, missä, milloin:

 • Koira joka häntäänsä puree on liveroolipeli, jonka järjestää Miesten vuoro- hankkeen larpkerho. Kerhotoimintaa vetää Lounatar.

 • Peli koostuu kolmesta kohtauksesta, joista ensimmäisessä teemana on inhimillisen vaivaantunut kohtaaminen, toisessa ikiaikainen seremonia ja kolmannessa eläimellinen juhlinta ja riekkuminen.

 • Koira joka häntäänsä puree pelataan toukokuun viikonloppuna Turun seudulla . Ensisijainen pelautus on lauantaina 11.5.2019, mutta jos ilmoittautumisia tulee paljon, harkitsemme toista pelautusta perjantaille 10.5.2019.

 • Peli alkaa noin kello 17, mutta paikalla on oltava kello 14. Peli kestää nelisen tuntia.

 • Pelimaksu on noin 30€ ja siihen sisältyy pelissä tapahtuva runsas syöminen ja juominen. Miesten Vuoro- hanke rahoittaa osan larpin kuluista.

 • Lisäinfoa tulee tänne nettisivuille, muistathan käydä välillä siis kurkkaamassa!

 

Ilmoittautuminen

 • Ilmoittautuminen tapahtuu alta löytyvän ilmoittautumislomakkeen avulla.

 • Ilmoittautuminen on auki 14.4.2019 asti ja pelaajiin otetaan yhteyttä ilmoittautumisajan umpeuduttua.

 • Pelaajat valitaan peliin sopivuuden mukaan. Jos ilmoittautumisia tulee paljon harkitsemme toista pelautusta.

 • Jos ilmenee kysyttävää, voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse kjhp.pelinjohto@gmail.com

 

Säännöt ja turvallisuus

 • Suomen laki on voimassa, myös pelin aikana.

 • Pelinjohtoa totellaan, ja kun PJ selittää jotain, niin muut kuuntelevat kiltisti.

 • Rikot = Maksat.

 • Järjenkäyttö on pakollista.

 • Tupakointi on sallittua vain merkityillä alueilla.

 • Luontoa tai pelipaikkaa ei saa turmella eikä roskata.

 • Jokainen pelaaja on itse vastuussa vakuutuksistaan.

 • Hold- ja turvasanasäännöt ovat käytössä pelin aikana. Lisäksi väkivaltainen ja seksuaalinen kanssakäyminen mallinnetaan. Lisäinfoa säännöistä ja mallinnuksista seuraa infoviesteissä. Lisäksi nämä yksinkertaiset säännöt kerrataan ennen pelin alkua.

 • Vastuuvapautuskaavake lähetetään ilmoittautuneille ensimmäisen infokirjeen mukana.

 
 

Hahmojen lyhytkuvaukset

Sika

Lämminsydäminen, lojaali ja hellä Sika rakastaa kaikkia ja häntä on vaikeaa olla rakastamatta takaisin. Jokseenkin naiivi Sika on aina optimistinen, hyväntuulinen, aavistuksen hidas höpönassu.

 

Sika on helposti yllytettävissä kaikenlaisiin kommelluksiin, kunhan vain vetoaa hänen hyväntahtoisuuteensa. Lisäksi kukaan ei koskaan voi olla Sialle vihainen, ainakaan pitkään. Ihmiselämässään Sika on hääsuunnittelija.

Koira

Ehdotuksille altis Koira on valmis ihan mihin tahansa sinäkin olet. Ei ole mitän, mitä Koira ei kokeilisi. Eikä ole mitään, mitä hän ei rakkaidensa vuoksi tekisi.

 

Koira ei ole hirvittävän älykäs tai viisas, mutta hän on nokkela, kylmäpäinen, eikä pelkää toteuttaa suunnitelmiaan. Joten jos juhlissa joku istuu kiukaalle, se on todennäköisesti Koira. Jos viinipullon avaajaa ei löydy, Koira saa pullon auki. Jos jonkun kengässä on sammakko, Koira laittoi sen sinne ja nauraa haukahdellen nurkan takana. Ihmiselämässään Koira on somepersoona Hounddog.

Tiikeri

Pitkämielinen ja lojaali Tiikeri on kaikkien arvostama, älykäs johtajatyyppi. Hänen hyveensä ovat moninaiset ja kyllähän Tiikeri sen itsekin tietää. Hirvittävässä humalassakin (eihän Tiikeri juo, eihän?) hän muistaa aina pitää huolen, ettei hänestä vain oteta valokuvia, tai että hän ainakin käyttäytyy niissä korrektisti.

 

Ihmisten maailmassa Tiikeri on huippumenestyneen suuryrityksen johtaja ja multimiljonääri.

Rotta

Terävä-älyinen, valpas ja vaistomainen rotta on kaikkien suosikki. Hän on suosittu, sosiaalinen ja sanavalmis. Rotta on aina valmis pitämään hauskaa ja hänet kutsutaan kaikkiin mahdollisiin juhliin. Rotta on se, joka keksii typeryyksiä, joita Koira sitten toteuttaa ja mistä Tiikeri sitten moittii molempia. Rotta elää, kuin huomista ei olisi. Läheisiä ystäviä hänellä vaan ei juurikaan ole.

 

Ihmishahmossaan Rotta on stand up- koomikko.

 

Käärme

Sulosanainen ja täydellisen sympaattinen käärme puhuu kenet tahansa puolelleen. Hänen huumorintajunsa on lyömätön ja hoksottimensa vikkelät. Lisäksi huhutaan, että hän on kerrassaan hekumallisen intohimoinen rakastaja.

 

Käärmeen kaveri kannattaa olla, sillä puhujanlahjat takaavat myös äänekkäät riidat. Käärme ei häpeile itseään tai mielipiteitään. Ihmiselämässä Käärme on asianajaja: hän ei ole kuulemma hävinnyt kertaakaan.

Kukko

Sosiaalinen ja itseriittoisa Kukko on jumalainen ilmestys. Hänen huoliteltu ulkonäkönsä sulattaa kovimmankin jään ja sulava käytöksensä saa kenet tahansa puolelleen. Hänen kehonsa on huippuunsa treenattu ja nippelitietoja käytten hän vaikuttaa äärimmäisen viisaalta. Itsekuri pätee myös juhlissa. Kaiken kukkuraksi Kukko on hauskaa seuraa (ainakin jollei hänen kanssaan ole yhtä iltaa pidempään).

Ihmiselämässä Kukko on personal trainerina erilaisissa laihdutusrealityissä.

Lohikäärme

Lohikäärmeestä huomaa aina ensin hänen valtavan energiansa ja liehuvat kaapunsa ja korunsa. Hän kilisee kulkiessaan ja kankaat ja hiukset hänen ympärillään hulmuavat. Lohikäärme on syvällä mystiikan ja energian maailmoissa ja hän perustelee loputonta onnekkuuttaan milloin milläkin uskonnolla. Aikojen saatossa Lohikäärme on perustanut useita kultteja ja ihmiset todella seuraavat häntä. Lohikäärme elää hetkessä ja nauttii loputtomasta onnestaan ja käsittämättömästä omaisuudestaan.

 

Kukaan ei tiedä, mikä Lohikäärme on tänä vuonna ihmishahmossaan (tuskin hän itsekään).

Kani

Suloinen ja hellä kani yrittää olla kaikkien kaveri ja toivoo myös, että kaikki olisivat keskenään kavereita. Kani on hyvin vastuuntuntoinen ja päätyy usein hoitamaan muidenkin hommat. Kani välttelee konfliktia niin, että riidan uhatessa hän ei edes yritä selvitellä sitä vaan pötkii pakoon.

Kani antaisi tarvitsevalle vaikka vaatteensa päältään. Hän on helposti johdateltavissa kaikenlaiseen, vaikka onkin luonnostaan epäröivä ja arka. Olisihan se epäkohteliasta kieltäytyä. Ihmiselämässä Kani kirjoittaa nuortenkirjoja.

Apina

Supersosiaalinen Apina on aina innokas kohtaamaan uusia tyyppejä. Hänen elämässään sattuu ja tapahtuu. Apina on itsevarma ja rakastaa itseään ja elämäänsä täysin siemauksin. Hän ottaa mitä tapahtoo. Hän mielellään esittelee omaisuuttaan ja kertoo seikkailuistaan muille, muttei tykkää jakaa omastaan. Ja jos Apina näkee jotain, mitä hänen on pakko saada, niin hän kyllä silloin saa sen. Ja jos Apina huijaa sinua, et edes tajua mitä tapahtui.

Ihmiselämässä Apina juontaa omaa innovatiivista seikkailuohjelmaa, jossa matkustetaan eksoottisiin kohteisiin ja hankitaan upeita esineitä.

Härkä

Härkä on nimensä mukaan härkäpäinen tapaus. Hän arvostaa perinteitä ja hänen arvonsa ovat konservatiiviset. Hänen takiaan muistatte, että yhteenkokoontumisenne tärkein syy on ikiaikainen seremonia: Härkä ei anna teidän unohtaa tätä tosiaa. Hän kunnioittaa käytöstapoja ja pysyvyyttä eikä oikein suvaitse liiallista hälinää ja sekoilua. Härkä ei turhia hölise, mutta ilmaisee kyllä mielipiteensä selkeästi ja äänekkäästi, kun niitä on.

 

Ihmishahmossaan härkä on noussut politiikan huipulle.

Hevonen

Hevosen tunnistaa baskerista, viinilasista ja äänekkäästä naurusta. Hän on romanttinen runoilija, joka antautuu hetkelle eikä halua sitoutua paikalleen. Hevonen on antelias ja kohtaa aina toisen henkilön intensiivisesti, kokonaan huimioiden. Moni on Hevoseen rakastunut, mutta häntä ei ole kukaan vielä kesyttänyt. Muusistaan hän on kyllä kirjoittanut lukuisia lauluja.

 

Aavistuksen turhamainen Hevonen on railakas juhlija, niin Jumalten kesken kuin ihmishahmoisena muusikkonakin. 

Lammas

Elegantti Lammas on seurapiirien lempilapsi. Hän on aina elegantti, tyylikäs, rauhallinen ja sopivan ympäripyöreä. Lammas noudattaa etikettiä jopa ollessaan sopivasti hieman hiprakassa. Lammas on aina viimeisen päälle chic niin, että joku voisi ajatella hänen olevan pinnallinen. Koskaan hän ei kuitenkaan ole ilkeä, vaan kauneus todella kumpuaa sisältäpäin. Lampaan olemuksessa ei ole häivääkään hyökkäävyydestä.

Ihmiselämässään Lammas on seurapiirien kermaa: presidentin puoliso.

 

Pelinjohto ja larpkerho

Koira joka häntäänsä puree on toteutettu Miesten vuoro-hankkeen järjestämässä larp-kerhossa. Larpkerhon toteuttajana on toiminut tapahtuma-, ohjaus- ja elämyspalvelu Lounatar.

http://miestenvuoro.humak.fi/

https://www.lounatar.fi/

Pelinjohtoon kuuluvat:

Aku

Yasu

Sanna

Kerttu

© 2019 Lounatar & Pelinjohto

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now